Virus Korona

Kreće opsežna kontrola poštovanja mera. Uključene sve inspekcije Nišavskog upravnog okruga

FORMIRANI TIMOVI

Radna grupa za suzbijanje širenja virusa Covid – 19 će po nalogu Vlade Republike Srbije kontrolisati rad objekata na teritoriji Nišavskog okruga koji su potencijalno najrizičniji, poput fabrika, većih ugostiteljskih i trgovinskih lanaca, pijaca na otvorenom i zatvorenom prostoru ili javnog saobraćaja.

 

Već formirani timovi će na osnovu procene epidemiološkog rizika birati objekte ili događaje gde je neophodno obaviti pojačan nadzor. Više timova radiće preko celog dana pa će time i nadzor u objektima biti moguć do kraja radnog vremena, navodeu Nišavskom upravnom okrugu.

Petar Babović, načelnik Nišavskog upravnog okruga; Foto: https://nis.okrug.gov.rs/

“Radiće se svakodnevno i vikendom i kontrolisaće se objekti na teritoriji Niša i Nišavskog okruga. Kažnjavaće se svaka utvrđena nepravilnost u sprovođenju mera koje su propisane za sprečavanje širenja infekcije Covid-19”, kazao je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović.

Zbog toga je u Nišavskom upravnom okrugu održan sastanak predstavnika Grada, gradskih i opština Nišavskog okruga, MUP-a, Кomunalne policije i poreske inspekcije sa šefovima i načelnicima republičkih inspekcija – zdravstvene, sanitarne, turističke, tržišne, veterinarske i poljoprivredne kao i isnpekcije za rad, kako bi se napravila zajednička strategija u suzbijanju virusa Covid – 19. Na ovom sastanku je dogovoreno da se formiraju timovi koji će biti u obavezi da kontroliše rad objekata na teritoriji Nišavskog okruga koji su potencijalno najrizičniji.

„Radićemo danonoćno i vikendom, izveštaje spremamo i dostavljamo na dnevnom i nedeljnom nivou. Smatram da je jedan život iznad svega i da je zdravlje građana jako bitno i neprocenjivo i time ću se uvek rukovoditi“, rekao je Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović, sugerišući da i od svih članova tima očekuje beskompromisno i dosledno sprovođenje mera.

U saopštenju Nišavskog upravnog okruga se pojašnjava da će veći ugostiteljski objekti naročito biti kontrolisani u večernjim časovima. Tako će timovi kontrolisati sprovođenje mera u restoranima, splavovim, klubovima i diskotekama. Biće kontrolisana i okupljanja ljudi na organizovanim koncertima na zatvorenom i otvorenom prostoru, vašarima, sajmovima, sportskim dogašajima i drugim skupovima. Pojačano će se kontrolisati i hoteli, kongresni centri, moteli i slični objekti, ali i tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru, objekti i sredstva javnog saoobraćaja.

Babović objašnjava da će se kontrola sprovoditi na osnovu uputstva Vlade Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com