Društvo

Kreće NOVI REPROGRAM za komunalna dugovanja

Gradsko veće Niša odobrilo je JKP “Objedinjena naplata” da od sredine ovog meseca sve do početka marta naredne godine organizuje reprogram zaostalih dugovanja za komunalne usluge Nišlija.

Posebni uslovi važiće za korisnike socijalne pomoći, koji će pravo na reprogram imati tokom čitave naredne godine.

“Korisnici socijalne pomoći mogu svoja zaostala dugovanja da plate na 10 rata a iznos rate ne može da bude veći od 10% od mesečnog iznosa socijalne pomoći”, rekla je Jelena Stojanović direktorka JKP “Objedinjena naplata”.

Foto: Niške Vesti; Jelena Stojanović, direktorka JKP “Objedinjena naplata”

Druga vrsta ugovora biće sklapana sa korisnicima koji nisu izmirili svoje obaveze kada su stara dugovanja u pitanju, imaju rešenja o izvršenju, dugovanja koja su u toku. Svi oni mogu svoja dugovanja da plate u 60 rata.

“Kada korisnici isplate kompletna dugovanje imaju pravo na otpis kamate”, rekla je Stojanović.

Nakon odobrenja Gradskog veća, potrebno je i da Nadzorni odbori niških javnih preduzeća u čije ime Objedinjena naplata organizuje plaćanje računa, da zeleno svetlo. Kako Stojanović kaže, nikada se nije desilo da je neko preduzeće odbilo ovakvu akciju.

Reprogram će se sprovoditi na način kao i svi prehdodni koji su dali dobre rezultate.

Samo u toku ovogodišnjeg reprograma koji je trajao od 1. februara do 31. maja 1779 Nišlija sklopilo je ugovore o plaćanju na rate. Od 2012. do 2017. godine u reprogramima je čak 10 390 Nišlija sklopilo ugovore za otplatu duga na rate, što je donelo milijardu i 140 miliona dinara u kasu niških komunalnih preduzeća, rekla je direktorka Stojanović.

Dugovanja sugrađana prema ovom niškom javnom preduzeću su trenutno nešto više od milijardu i dve stotine miliona dinara, a ovakve akcije pomoćiće da se ta dugovanja smanje, uverena je direrktorka preduzeća Jelena Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com