Region

Kreće isplata zaostalih subvencija poljoprivrednicima

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se u Beogradu sa Biljanom Petrović, direktorkom Uprave za agrarna plaćanja kako bi razgovarao na temu isplata zaostalih subvencija po zahtevu poljoprivrednika.

Miletić je želeo na licu mesta da se uveri kada će biti isplaćene sada već zaostale subvencije po zahtevu poljoprivrednika za stočare, voćare, povrtare, za poljoprvrednike koji su obnovili svoju zastarelu mehanizaciju, a gde je kako je dobro poznato konkurisao veliki broj mladih ljudi.

“Moje pitanje je bilo kada će biti isplaćena sredstva po podnetim zahtevima u poljoprivredi za prošlu godinu. Direktorka Petrović kaže da će svi zahtevi koji su dospeli biti obrađeni do 15. februara, a da će do kraja meseca poljoprivrednicima stići rešenja i biti isplaćene subvencije”, kaže Miletić za portal ,,Svrljiške novine“.

Takođe, dogovoreno je na sastanku da ukoliko dođe do nekih problema oko nepotpune dokumentacije da poljoprivrednici uz pomoć stručne službe na lokalu elektronskim putem proslede zahteve Upravi kako bi se što pre prevazišli takvi problemi i isplatile subvencije u najkraćem roku.

Na kraju vredno je istaći da će veoma brzo biti isplaćena zaostala sredstva poljoprivrednicima koji su u 2019. godini podneli zahteve Upravi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com