Društvo

Kreće gradnja novog parkinga, građani potpisuju peticiju

Na prostoru izmedju Osnovne škole “Sveti Sava” i Vizantijskog bulevara u Nišu počeli su pripremni radovi za izgradnju parkinga, a gradjani Niša su putem interneta pokrenuli peticiju protiv izgradnje.

Peticijom se traži da se na tom prostoru, na kojem su se do 2016. godine nalazili otvoreni i zatvoreni sportski tereni, izgradi park.

U pozivu za potpisivanje peticije navodi se da je gradnja parkinga sa preko 200 mesta planirana na samo 20 metara od učionica škole.

“Smatramo da je njegova izgradnja, zbog izduvnih gasova i buke, opasna po zdravlje naše dece, ali i svih nas. Kao da nije dovoljno što je Niš jedan od gradova sa najzagadjenijim vazduhom”, rečeno je u peticiji.

Foto: B.LJ.

Navedno je takodje da prostor izmedju Vizantijskog bulevara i Osnovne škole “Sveti Sava” treba da bude pretvoren u park, kako bi bio u skladu sa okružnjem.

“Ako ih ne sprečimo da izgrade ovaj objekat, parkić (kod crkve Svetog cara Konstantina) će izgubiti svoju osnovnu namenu, kao mesto za odmor i rekreaciju. Ovakva situacija u normalnom svetu je potpuno urbanistički neprihvatljiva”, rečeno je u peticiji.

Gradjani su putem društvenih mreža negodovali i kada je prvi put, pre par meseci, najavljena izgradnja parkinga, a neki od komentara bili su da u tom delu grada nema nijednog stanovnika koji želi da taj prostor bude asfaltiran i izbetoniran.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na poslednjem zasedanju Skupštine grada odbacila mogućnost izgradnje parka na tom prostoru.

“Park će biti na jednom drugom mestu i to naši urbanisti rade. Tu će biti humanitarni parking. Novac koji će se naplaćivati neće ići u budžet grada ili ‘Parking servisa’ već za bolesnu decu”, istakla je Sotirovski.

Ona je rekla da se radi o delu grada koji je vrlo gusto naseljen i u kome postoji problem sa parkiranjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Значи, прво ћете да нам трујете децу издувним гасовима, а онда ћете да их лечите парама од паркинга, који је хуманитарни и намењен је баш за те сврхе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com