DruštvoEkonomija

„Kreativci“ u poseti Gracu i Beču

Mladi ambasadori i šestoro mladih iz Niša, koji se bave kreativnim industrijama, posetiće u sklopu studijske posete, svoje kolege u Austriji. Projekat „Spark“ omogućiće ovim mladim „kreativcima“ da se upoznaju sa kreativnim industrijama u Beču i Gracu.

Od 6. do 10. novembra mladi kreativci imaće sastanke sa austrijskim kolegama koji se bave istim ili sličnim granama kreativne industrije i otvorene masterclass sesije na kojima će predstaviti sebe i svoj rad.

Ideja projekta je da se paralelno povežu mladi koji profesionalno rade u kreativnim industrijama stvarajući tako mogućnosti za razvoj i saradnju na zajedničkim projektima. Ujedno i razvoj tržišne saradnje između Srbije i Austrije na ovom polju.

Pored sastanaka sa austrijskim kolegama i udruženjima Srba u Astriji izabrani tim predstaviće potencijale i mogućnosti za saradnju u oblasti kreativne industije i potencijale juga Srbije.

 Sektor kreativne industrije obuhvata izdavaštvo, štampane medije, grafičku industriju, reklamnu industriju, muzičku industriju, filmsku industriju, dizajn, radio i televiziju.Proizvodi ove industrije  potiču od individualne kreativnosti, veštine i talenta, koji eksploatišu intelektulanu svojinu. Pored kulturne misije, delatnosti privrednih društava iz ovih grana usmerene su i  ka stvaranju profita, a njihov proizvod je namenjen masovnoj upotrebi.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close