Društvo

Kraljevski par Karađorđević pomaže školi u Donjoj Trnavi

Novoizgrađeni deo Osnovne škole u Gornjoj Toponici „Branislav Nušić“, zvanično je otvoren posetom prestolonaslednika Aleksandara i Princeze Katarine. Celokupna zgrada je renovirana i opremljena školskim nameštajem i neophodnom opremom kako bi učenici imali sve uslove za rad. Ukupna vrednost donacije, koja je tokom protekle dve godine dostavljana u fazama matičnoj školi u Donjoj Trnavi i područnoj školi u Gornjoj Toponici, iznosi oko 35 hiljada evra, sredstva su obezbeđena donacijom doktorke Ilejn Lejkok, koja je više od 20 godina bila medicinski savetnik za humanitarnu organizaciju Lajflajn, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

“Zahvaljujemo i doktorki Ilejn Lejkok koja mnogo voli našu zemlju i ljude koji žive u Nišu i njegovoj okolini”, kazao je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Princeza Katarina je dodala da si srećni što se nalaze u školi kojoj poslednjih godina pomažu.

“Preserećna sam kada vidim koliko su naša deca srećna. Moja prijateljica Ilejn Lejkok radi puno za Niš, a zajedno radimo  više od 25 godina”, kazala je princeza Katarina i dodala da će opet doći da vude šta je sve potrebno školi, ali je pozvala i decu da budu njihovi gosti na Dvoru.

Foto: V. P.

“Saradnja sa gospođom Lejkok traje više od pet godina. Od novca, mnogo nam je važnija njihova pažnja. U školi, isturenom odeljenju u Gornjoj Toponici, osim zidova, sve je novo, od utičnice do klupa i to zahvaljujući našim dragim prijateljima. Sada imamo još jednu dodatnu prostoriju, vešenamensku učionicu, koja nam je na ovaj broj dece, bila veoma potrebna”, rekao je Marko Ristić, direktor OŠ  “Branislav Nušić”.

Svečanom otvaranju novih prostorija u školi i dočeku kraljevskog para prisustvovali su i predstavnici Grada Niša i Školske uprave, ali i predsednik graske opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović, na čijoj teritoriji se nalazi škola.

“Povod našeg dolaska je i Dan škole, 134. godine postojanja, a i prilika da se kraljevskom visočanstvu zahvalimo na donaciji. Oni pomažu ne samo u obasti obrazovanja, već i u obasti zdravstva”, kazao je predsednik Gradske opštine Crveni Krst profesor dr Miroslav Milutinović.

Karađorđevići su juče posetili i Opštu bolnicu u Aleksincu. Bolnici su donirali osam električnih kreveta za odeljenje intenzivne nege ukupne vrednosti 26.500 evra. Donaciju je omogućila humanitarna organizacija Project C.U.R.E, iz Denvera u Koloradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com