Ekonomija

Krajem meseca nastavak radova na Studentskom domu

Direktor Studentskog centra Rade Rajković najavio je da će izgradnja Studentskog doma na Gradskom polju biti nastavljena do kraja meseca.

„Prošle nedelje smo sa Ministarstvom prosvete potpisala ugovor u realizaciji druge faze izgradnje koja je vredna nešto manje od 93 miliona dinara. Za PDV platićemo iz sopstvenih sredstava 19 miliona dinara. Ova faza izgradnje podrazumeva završetak gradjevinskih radova i postavljanje prozora i vrata. Rok završetak tih poslova je 90 dana“, izjavio je on.

Prema Rajkovićevim rečima, Studentski centar očekuje da uz pomoć Ministarstva prosvete obezbedi dodatnih 350 miliona dinara, neophodnih da bi Studentski dom bio kompletno završen. Ta sredstva potrebna su postavljanje elektro i vodovodnih instalacija, zavšretak podova i zidova i opremanje doma nameštajem.

Foto: B. Lj.

„Realno je očekivati da se studenti usele u dom u drugoj polovini naredne godine“, rekao je Rajković.

Gradnja Studentskog doma na Gradskom polju počela je još pre deset godina, ali su radovi obustavljeni 2014. godine najpre zbog nedostatka sredstava, a potom i zbog sudskog spora izvodjača radova sa Ministarstvom prosvete zbog neplaćanja obavljenih poslova.

Nakon što je gradilište zatvoreno, grubi gradjevinski radovi završeni su na sedam spratova. Kada jednoga dana bude otvoren, Studentski dom na Gradskom polju imaće 500 mesta za visokoškolce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com