Ekonomija

Krajem godine izgradnja puta od Niša do Merdara

Izgradnje prve deonice auto-puta od Niša do Merdara počeće krajem godine, izjavila je danas u Donjem Matejevcu kraj Niša potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevine Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da se završava dokumentacija neophodna za izgradnju prve deonice od Niša do Pločnika, dužine 38 kilometara.

„Imamo obezbedjene garancije u budžetu od 200 miliona evra i to 100 miliona evra prema Evropskoj investicionoj banci i 100 miliona prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj“, kazala je Mihajlović.

Ona je kazala da se čeka da kompletna dokumentacija prodje kroz revizionu komisiju Vlade Srbije i nakon toga će uslediti potpisivanje ugovora o finansiranju sa pomenute dve finansijske institucije.

Na pitanje novinara šta će preduzeti povodom toga što je ustanovljeno da je grčka firma „Aktor“ za izgradnju istočnog kraka Koridora 10 koristila kamen koji nije atestiran, Mihajlović je rekla da se ni jedan metar puta ne može pustiti u saobraćaj ukoliko nije kvalitetan i bezbedan.

„Kada se koridor bude završio i pustio u rad provera će trajati još najmanje četiri, pet meseci i više. Svaki dokument će se proveriti, svaka stvar koja je uradjena na koridoru i pored koridora“, izjavila je ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com