Kultura

Kraj 26. Nišvil onlajn džez festivala

26. Nišvil džez festival u onlajn formatu završava se večeras.

U programu poslednje festivalske večeri nastupiće Vasil Hadžimanov kvatret, Kralj Čačka, Midnajt džezdens trio i niški sastav Majdan, a publika će njihove nastupe moći da prati u live streamu putem internet platforme festivala.

Ovo je prvi put u 25-godišnjoj istoriji da se festival održava se u onlajn format, bez prisustva publike i sa skraćenim programom. Nešto slično doživeo je prvi festival kada smo zbog restrikcije struje kompletan program sa decembra 1994. odložili za januar 1995. Ukoliko epidemiološka situacija u Srbiji bude dozvolila festival ćemo raditi i pred publikom od 17. do 20. septembra ove godine. Ako ne, onda ćemo sledeće godine imati jedan i po festival”, kaže Ivan Blagojević direktor Nišvil džez festivala.

Foto: S.P.

Nada Pavlović, jedna od najboljih srpskih džez pevačica čija karijera traje bez prekida već više od pola veka, sastav „Moba“ programom inspirisanim čuvenim pijanistom Billom Evansom, grupa „Hashima“ koja je za nešto više od pola decenije postojanja skrenula pažnu ne samo srpske već i svetske jazz javnosti, obeležili su treće veče festivala, koje je sve vreme pratila kiša. Program je zatvorio „Ethno jazz orchestra“ na čijem su repertoaru obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorska muzika.

Foto: S.P.

U onlajn formatu 26. Nišvila izvedeno je ukupno 20 koncerata i nekoliko pozorišnih predstava bez publike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com