Virus KoronaZdravlje

KOVID U NIŠU: Jedna osoba preminula, hospitalizovano 380 pacijenata

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 380 pacijenata. Кod 152 pacijenata, od kojih i troje dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

“Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor”, saopštio je Klinički centar Niš.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 155 pacijenata. Кod 34 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 175 pacijenata. Кod 93 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, 1 pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 60 pacijenata. Кod 38 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com