Virus Korona

Kovid ambulanta Doma zdravlja ponovo u Duvaništu

Zdravstvena stanica „Duvanište“ (ul. Majakovskog bb) Doma zdravlja Niš, radiće isključivo kao Кovid ambulanta od danas i primaće pacijente sa simptomima respiratornih infekcija svakog dana u periodu od 07:00-20:00 časova.

Prostor centralnog objekta Doma zdravlja Niš u kome je dosad radila Кovid ambulanta, za vreme vikenda biće dezinfikovan i od ponedeljka 19.10.2020. godine radiće po redovnom rasporedu rada.

“Pacijenti koji imaju zdravstveni karton u zdravstvenoj stanici „Duvanište“ za svu potrebnu zdravstvenu zaštitu javljaće se u centralni objekat Doma zdravlja Niš u ordinaciju br. 23, koja se nalazi u prizemlju”, pojašnjavaju.

U Кovid ambulanti „Duvanište“ radiće se klinički pregled lekara opšte medicine, laboratorijske analize, radiološki pregled pluća, testiranje na COVID-19 infekciju PCR metedom (po indikacijama) i određivanje IgM i IgG antitela na virus SARS-Cov-2 (po indikacijama).

Inače, prema poslednjem izveštaju u kovid ambulantu Doma zdravlja Niš, namenjenu odraslom stanovništvu, za 24 časa (od 15. oktobra u 13 časova do 16. oktobra u 13 časova) javilo se 283 pacijenata. Od ovog broja 66 pacijenata javilo se prvi put sa simptomima koji muu ukazivati na kovid ifekciju, dok je 217 pacijenata obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 28 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća. Testirano je 20 pacijenata PCR metodom, saopštio je Dom zdravlja u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com