Hronika

Kostur muškarca pronađen pored pruge u Mezgraji

Telo za neidentifikovane muške osobe pronađeno je večeras u niškom selu Mezgraja nedaleko od tamošnje železničke stanice.

Leš je pronašla meštanka Mimica Arsovski i alarmirala policiju. Prema prvim informacijama, ništa ne ukazuje da je muškarac žrtva krivičnog dela ali ono što je očigledno je da je smrt nastupila možda i mesecima ranije jer su od leša ostale samo kosti.

Mimica kaže da je danas popodne krenula do svoje njive koju je ove jeseni zasejala žitom kako bi videla kako usevi napreduju.

„Priznajem, mnogo sam se uplašila, jedva sam se pribrala da pozovem policiju, znam da je to dužnost svakog građanina. Odvela sam ih do tog mesta i pokazala im telo. Zaista ne znam ništa više, iz Mezgraje niko nije nestao tako da taj čovek mora biti iz nekog drugog mesta. Čula sam nekog iz Hitne pomoći da je pomenuo da je jedan meštanin Popovca nestao u avgustu, da bi to možda mogao da bude on“, kazala je ova žiteljka Mezgraje.

Dodaje da iako živi relativno blizu mesta gde je čovek skončao, kako kaže, nije primetila ništa sumnjivo što bi moglo da rasvetli ovu misteriju. Leš će biti upućen u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije kojom će biti ustanovljen uzrok ali i okvirno vreme smrti.

Takođe, procedura u takvim slučajevima je poređenje biloškog materijala nepoznatog leša sa uzorcima srodnika nestalih osoba kako bi eventualno došlo do identifikacije. Ovo je drugi kostur koji je pronađen u Nišu za manje od dva meseca. Krajem oktobra u ataru sela Pasi Poljana ratar Zvonko Milić je prilikom obavljanja jesenje setve, pronašao neidentifikovane kosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com