Sport

Košarkašice Srbije poražene, ipak idu na Euro

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali se ipak našla među najboljim drugoplasiranim selekcijama. Ukrajina je trijumfovala u punoj hali Čair rezultatom 88:82.

I pored jake podrške publike, kontinentalne prvakinje nisu bile na svom nivou igre, posebno u segmentu odbrane.

Vodile su samo u jednom periodu na samom početku utakmice, ali su gošće brzo prešle u vođstvo, zahvaljujući velikom procentu realizacije šuta za tri poena.

Do kraja prvog poluvremena imale su konstantnu dvocifrenu prednost. Izabranice Marine Maljković vratile su se rezultatski početkom drugog poluvremena kada je Jeleni Milovanović krenuo šut sa distance, ali su Ukrajinke dokazale klasu vrativši značajan plus koji su do kraja meča održavale.

I pored poraza, Srbija je treća drugoplasirana reprezentacija, što znači da će sledeće godine u Češkoj imati mogućnost da brani titulu. Meč je obeležio i povlačenje kapitena, Milice Dabović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com