Sport

Košarkašice Srbije igraju u hali Čair

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigraće poslednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. u hali Čair. Utakmica je zakazana za sredu, 23. novembar od 18 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu kartu.

Pobeda sa najmanje četiri poena razlike doneće kontinentalnim šampionkama prvo mesto u grupi, samim tim i lakši žreb na prvenstvu Evrope. Šef struke Srpkinja, Marina Maljković, uporedila je meč protiv Ukrajine sa onim protiv Australije na Olimpijskim igrama i istakla kvalitet gostujuće reprezentacije: “Ukrajina nas je pobedila u prvoj utakmici, ali u odnosu na taj sastav oni su duplo ili čak troduplo bolji. Ranije su igrale sa 6-7 igračica, sada igraju sa deset. Nema nijedne od tih deset da ne može pogoditi za tri poena.”

Prošlog vikenda, bronzane iz Rija savladale su Luksemburg u prepunoj hali u Kraljevu, a tim naglašava značaj ovakve atmosfere i u Nišu.
Plasman na završni turnir u Češkoj obezbediće pobednici devet grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih selekcija.

Ulaznice za meč Srbija – Ukrajina mogu se nabavati na biletarnici hale Čair, a jedna osoba može preuzeti najviše četiri karte.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com