DruštvoSport

Košarkaši Naisa osvojili Kup Srbije

Za vikend je u Alibunaru je pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Alibunara i Saveza klubova košarke u kolicima održan Kup Srbije u košarci u kolicima. Pobednik Kupa je ekipa KKK Nais iz Niša sa dve pobede. U prvom meču su savladali KKK Mega Despot rezultatom 43:38, a u drugoj utakmici nadigrali su i KKK Mačva BN 01 rezultatom 46:43.

Da je Niš zaista bio najbolji na terenu, potvrđuje i činjenica da je titula MVP-a (najkorisnijeg igrača) dodeljena Nišliji i predsedniku Saveza klubova košarke u kolicima Vojinu Stevanoviću, koji je bio najefikasniji košarkaš na turniru, piše Sport juga.

Poslednji ali ne i manje zanimljiv bio je okršaj između KKK Mačva BN 01 i KKK Mega Despot. Ekipa iz Bogatića slavila je rezultatom 52:40, što je ujedno bila i utakmica sa najviše postignutih poena na ovom takmičenju. Susret je obeležila izuzetna borbenost oba tima, a košarkaši Mačve su u finišu meča imali više snage i preciznosti da dođu do pobede. Iako su poraženi, igrači Mega Despota mogu da budu ponosni na svoj nastup

Trener pobedničkog tima, Bratislav Kostić, nije krio oduševljenje. “Ponosan sam na svoje momke. Posle uspešne balkanske turneje u Grčkoj i Crnoj Gori, moj tim i dalje ne zna za poraz na čemu sam jako ponosan”, izjavio je Kostić.

Predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli, takođe je zadovoljan prikazanim. “Sa ovakvim radom i zalaganjem ne smemo stati.  Naporno smo radili  i zasluzeno postigli brojne ispehe u ovoj 2023 godini Moje košarkaše do kraja godine očekuju još dva važna meča – jedan kod kuće, a drugi u Grčkoj, na Rodosu”, poručio je Šimandli.

Nakon odigranih svih utakmica Kupa Srbije u košarci u kolicima, konačan poredak ekipa izgleda ovako:

  1. KK Nais – 2 pobede (prvak Kupa Srbije)
  2. KK Mačva BN 01 – 1 pobeda, 1 poraz
  3. KK Mega Despot – 2 poraza

Ekipa iz Niša pokazala je zbog čega nosi titulu šampiona, nadamo se da će nastaviti sa pobedničkim nizom i na predstojećim utakmicama braniti boje naše zemlje. Čestitamo Košarkaškom klubu Nais na osvajanju trofeja!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com