Sport

Košarkaši Naisa dobili dvoja kolica i spremni dočekuju predstojeća takmičenja

Udruženje košarke u kolicima “Nais”, uz pomoć donacija firmi i pojedinaca, dobilo je dvoja novih kolica za svoje košarkaše. Kako je na konferenciji za novinare poručio prof. dr Marko Aleksandrović, klub je zvanično registrovan 2017. godine, ali je tek na proleće ove godine počeo sa radom jer su se tada stekli svi neophodni uslovi, te im nova kolica mnogo znače.

Klub sada ima 10 kolica i ističu da su spremni za Ligu i sva predstojeća takmičennja i izazove.

„Sada nemamo nikakvih problema da se takmičimo, da igramo Ligu i da budemo promoteri jednog novog sporta, koji je i najatraktivniji sport u programu paraolimpijskih igara“, poručio je prof. dr Marko Aleksandrović.

Nova kolica koja je Nais dobio prvenstveno su namenjena igračima Slavenu Nonkoviću i kapitenu Bratislavu Kostiću. Njih dvojica su do sada igrali u kolicima koja koriste svakodnevno, a koja nisu namenjena za korišćenje u sportu, te su rizikovali povrede.

Foto: P. V.

„Bićemo mnogo sigurniji, spretniji i brži i naravno, nećemo oštećivati svoja kolica koja koristimo svakodnevno“, rekao je Nonković.

Kapiten Bratislav Kostić zahvalio se svima koji su pomogli da klub nabavi kolica i pozvao sve zainteresovane da se oprobaju u ovom sportu.

„Ovom prilikom pozivam sve ljude koji žele da probaju i da se bave ovim sportom da dođu. Svako je dobrodošao u klub, bilo da je osoba sa invaliditetom ili bez invaliditeta. Ali najpre bih zamolio osobe sa invaliditetom da makar dođu i probaju jedan trening“, poručio je Kostić.

Trener Naisa Miljan Hadžović zahvalio se Gradu za podršku i Sekretarijatu za sport koji je klubu obezbedio besplatne termine za treninge u hali „Čair“.

Foto: P. V.

„Moram da se zahvalim i ovim momcima na velikoj hrabrosti i energiji koju ulažu svake nedelje i na svakom treningu. Zaista, ja takvu energiju retko viđam kod bilo kojih drugih sportista. Zajedno pravimo jednu odličnu atmosferu i smatram da smo na dobrom putu. Imali smo problema sa kolicima, sada su ti problemi za ovu dvojicu igrača rešeni. Spremni smo da radimo punom parom!“, rekao je Hadžović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com