Društvo

Košarka za nova igrališta u školama

Učenički parlament Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu u saradnji sa Fondacijom dr Danice Grujičić organizuje Humanitarni turnir u basketu, a novac koji na ovaj način bude prikupljen namenjen je za obnovu košarkaških terena osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Niša.

Turnir se održava u petak, 27.septembra, na košarkaškim terenima gde se nekada nalazio sjekt park. Deo novca biće usmeren i za potrebe dece bez roditeljskog staranja.

„Biće ovo jedan lep gest mladih ljudi, osnovaca i srednjoškolaca, jer imamo ekipe u svim kategorijama, a biće i seniorskih ekipa jer što nas je više to će biti više para“, kaže Danilo Đokić, predsednik učeničkog parlamenta Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

„Košarka je uvek aktualna kod mladih, bilo je i svetsko prvenstvo pa je ovo šansa da nešto mi mladi uradimo za ovaj grad. Dosta se ekipa prijavilo. Pridružiće nam se drugovi iz Novog Sada i Beograda“.

Turnir se može produžiti i u subotu.

U ponedeljak dolazi dr Danica Grujičić koja će posetiti Gimnaziju „Svetozar Marković“ i održati predavanje u Oficirskom domu gde će biti otvorena i izložba slika i crteža Danila Đolića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com