Hronika

Koronavirusom zaraženo 17 policajaca, 800 u samoizolaciji

Direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je koronavirusom zaraženo 17 policijskih službenika, dok je približno 800 pripadnika policije u samoizolaciji.

Rebić je u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije (RTS) rekao da su policajci zaraženi koronavirusom stabilno, uz napomenu da je u samoizolaciji oko 2,4 odsto službenika i da je to broj sa kojim može da se funkcioniše, ali će biti problem ukoliko on bude povećan.

Direktor policije je naveo da su do sada 474 osobe starije od 65 godina zatečene u kršenju mere zabrane kretanja, kao i 2.157 građana mlađih od 65 godina.

Prema njegovim rečima, u prvih nekoliko dana bilo je više kršenja, ali su ona više i tolerisana, nakon čega je zauzet odlučniji stav, tako da je u početku pisana krivična prijava, ali je u međuvremenu to postao prekršaj zbog kojeg svi građani idu u skraćeni postupak, za koji je propisana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Rebić je precizirao da je juče nakon 17 časova, kada je počeo policijski čas, 170 osoba prekršilo zabranu kretanja i dodao da ovu meru najviše poštuju građani Prijepolja, a najmanje Novog Pazara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo je analizu kršenja zabrane kretanja po policijskim upravama i koliko građana na 100.000 stanovnika krši zabranu, ukazao je on i saopštio da ukupan rezultat pokazuje da na 100.000 građana meru zabrane kretanja krši u proseku 25 ljudi.

Rebić je ponovio da je najbolje stanje u Prijepolju, gde na 100.000 stanovnika šest ljudi krši zabranu, a zatim u Kragujevcu i Somboru, dok je najnepovoljnije u Novom Pazaru, gde 51 građanin na 100.000 stanovnika ne poštuje zabranu kretanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com