Društvo

Koronavirus u Nišu

Od Nišlijke za koju je potvrđeno da je zaražena koronavirusom, kada se iz rodnog Niša vratila u Švajcarsku gde živi, nekoliko osoba je još zaraženo.

Ona se vratila u zemlju u kojoj živi, a njeni roditelji su u Nišu, u izolaciji.

“Pratimo koliko možemo i stanje njenih drugarica iz Beograda sa kojima se ovde videla na jedan dan i kod kojih je takođe potvrđena zaraza. Mene i supruga nisu testirali, ali smo od petka u kućnom karantinu, jer se pretpostavlja da smo i mi zaražen, rekla je majka za “Novosti”.

Iako mediji nisu preneli lične podatke o ovoj porodici, otac za Niške Vesti kaže da nema komentara nakon pisanja medija, te da su mnogi zloupotrebili ime, mesto odakle je, gde rade i izneli čak i netačne informacije.

“Ćerka je zvala i rekla je da je dosta. Shvatite nas, pustite nas da imamo privanost. Pričaćemo kada se sve ovo završi”, rekao je vidno uznemireni otac za Niške Vesti.

Foto: Dejan Marković

Podaci o novozaraženima pristižu svakoga dana u 8 i 18 sati na državnom nivou, a u Kliničkom centru Niš po poslednjim informacijama će se saopštenjima obraćati u 9 i 19 sati.

Ukupan broj zaraženih na nivou cele Srbije trenutno je 19, a u Nišu je i dalje broj nepromenjen. Nišlije na društvenim mrežama negoduju jer ne znaju iz kog dela grada su zaraženi, gde rade i pitaju se da li su možda u nekom trenutku došli u kontakt sa nekima od njih.

 

Iako panike nema, kako saznajemo, u pojedinim niškim školama bilo je hitnih roditeljskih sastanaka. Sa druge strane, veći broj roditelja je za to da se nastava obustavi, mnogi prevetivno ne šalju decu u školu bez obzira na eventualne posledice nedolaska.

“Moja deca do kraja nedelje ostaju kod kuće jer su krhkog zdravlja i neću da rizikujem da se razbole. Dok sam ja na poslu njih čuva moja majka koja je stara i spada u rizičnu grupu. Odlazak dece u kolektiv bio bi rizičan za čitavu porodicu, a mi smo odgovorni roditelji”, kaže jedna Nišlijka.

Juče je pošta u naselju Durlan bila zatvorena. Iako nema zvaničnih potvrda zašto nije radila, mediji prenose da je razlog koronavirus kojim je, navodno, zaraženo nekoliko zaposlenih. Prostorije su, prema pisanju medija, dezinfikovane, a narednih dana ta pošta će raditi skraćeno. 

Foto: J.Ć.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com