Društvo

Korona redukovala aktivnosti Udruženja penzionera grada Niša

Iako se radi o jednoj od rizičnijih populacija, aktivnosti Udruženja penzionera grada Niša i u vreme pandemije korona virusa ne prestaju.

Sastanke su redukovali, ali uspevaju da obezbede pomoć za najugroženije i organizuju različite akcije, poput davanja pozajmica za ogrev, podele prehrambenih i higijenskih paketa, banjski oporavak, a posebno su interesantni odlasci na ekskurzije i drugi vidovi druženja.

U prostorijama opštine Palilula predstavnici udruženja održali su sastanak sa čelnicima opštine, sa ciljem da ih upoznaju sa sadržajem rada udruženja i mogućnostima podrške i pomoći članovima.

„Naše udruženje broji više od 20.000 članova, a samo na teritoriji GO Palilula ih je 2.796. U želji da poštujemo odluke i preventine mere, ali i da damo svoj doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, primorani smo da sve naše aktivnosti privremeno redukujemo. Sa aktivnostima ćemo nastaviti, nakon što se steknu tehnički uslovi u kojima će naši stariji sugrađani ponovo moći na bezbedan način da se okupe oko svog udruženja. Neophodno je obezbediti odgovarajući prostor za okupljanje naših članova i aktivnosti po podružnicama”, rekao je predsednik Udruženja Vlastimir Кocić.

 

Foto: D.V.

Saradnja opštine Palilula sa udruženjima građana i organizacijama civilnog društva je veoma značajna za aktivnost Gradske opštine Palilula, istakao je u susretu sa rukovodstvom Udruženja penzionera Grada Niša, predsednik opštine Bratislav Vučković.

U razgovoru su učestvovali i Dragutin Кontić i Vlastimir Petrović članovi Udruženja penzionare grada Niša, kao i zamenik predsednika opštine Palilula Lazar Dinić i član opštinskog Veća Saša Usenović, zadužen za socijalnu politiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com