Virus Korona

Korona ne posustaje: U niškom Kliničkom troje na respiratoru

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 24 pacijenata.

Kod 14 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 je priključen na aparat za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 2 pacijenata. Kod 1 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 22 pacijenta. Kod 3 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno je hospitalizovan 1 pacijent. Kod 1 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na konferenciji za štampu Kriznog štaba da postoje neke sredine tj. gradovi gde se povećava broj zaraženih.

„To nama zadaje problem, jer želimo da to rešimo u startu“, rekao je Lončar i apelovao na lokalne krizne štabove da u istom momentu zasedaju i donose odgovarajuće mere.

Ukazao je da se radi o Nišu, Kraljevu, Trsteniku i Vranju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com