Virus Korona

Korona: 27 novoobolelih, u Srbiji ukupno 249 potvrđenih slučajeva

U Republici Srbiji je do 15 časova 23. marta 2020. godine registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od sinoćnog poslednjeg izveštaja do 15 časova, 23. marta 2020. godine testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 27 pozitivno i 34 negativno na novi koronavirus.

Od 27 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih 19 je hospitalizovano, stabilnog opšteg stanja, dok njih 8 ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 15 časova 23. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 822 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ukupno je 125 hospitalizovanih pacijenata u celoj Srbiji, a 17 trenutno leži u KC Niš, rečeno je na konferenciji u 15 sati. Ukupno je 16 osoba na respiratoru, dvoje u KC Vojvodina, četvoro u KC NiŠ, dvoje u KC Kragujevac i osmoro u Beogradu.

Mediji su neophodni u borbi sa koronavirusom, ističu stručnjaci na konferenciji za medije, ulažu se veliki napori da se građani informišu jer je to jako bitno. Iz instituta Batut tako kažu da je pre nekoliko dana došlo do lapsusa, te da je greškom rečen pogrešan datum prvog zabeleženog slučaja obolelog od koronavirusa. Oni su potvrdili da je ipak prvi zaraženi slučaj u našoj zemlji potvrđen 6. marta.

Novi presek stanja objavljivaće se, kažu, u 15 sati svakoga dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com