Društvo

Korisnici niškog Gerontološkog centra džeparac čekaju tri nedelje, nadležni tvrde “stiže”

Korisnicima Gerontološkog centra u Nišu isplata “džeparca”, odnosno novca za lične potrebe počeće u petak, kazali su u toj ustanovi.

Isplata “džeparca” koji korisnici Gerontološkog centra troše po sopstvenoj želji, a uglavnom za kupovinu lekova, sapuna i ostalih sredstava za higijenu, kasni tri nedelje, jer je trebalo da bude isplaćen 25. novembra.

Korisnicima se krajem svakog meseca isplaćuje 3.639 dinara ukoliko nisu ostvarili pravo na penziju i 5.718 dinara, ukoliko imaju svoje penzije.

U pitanju je iznos od ukupno oko 850.000 dinara, koji je namenjen za isplatu džeparca za 192 korisnika tog doma.

Zbog tronedeljnog kašnjenja, reagovali su stanari Gerontološkog centra i apelovali putem medija da im se novac što pre uplati, jer im ponestaju i lekovi i sredstva za higijenu.

“Ljudi su baš nervozni jer nemaju drugi novac. Govori se medju korisnicima da je Ministarstvo za rad uplatilo novac na račun Gerontološkog centra, ali da su nezakonito negde preusmerene”, izjavio je jedan od korisnika koji je želeo da ostane anoniman “da se ne bi zamerio” zaposlenima u staračkom comu.

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekli su da je do kašnjenja u isplati džeparca korisnicima Gerontološkom domu došlo usled rebalansa budžeta donošnja novog Zakona o budžetu.

“U momentu podnošenja zahteva za prenos sredstava Gerontološkom centru, za to nije bilo tehničkih mogućnosti. Kako su se stekli tehnički uslovi za isplatu, sredstva su data na raspolaganje centru u Nišu”, naveli su u pomenutom ministarstvu.

Datum isplate džeparca, dodali su, sada zavisi od Gerontološkog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Žalosno i nepošteno. Zato za mlade , zdrave i prave ljude, koji imaju stipendije, redovne dečije dodatke, a veliki broj i radi, zaposleni, a neki iz vrlo imućnih porodica, neki i imaju svoje porodice, za njih je rađen rebalans budžeta i oni dobili ” pomoć”, za njih ima para. Novac svima treba, ali zašto opet neselektivni, mi nismo bogata država da možemo tako da se razbacujemo. Čemu sve ovo, zar novac u jednoj siromašnoj zemlji ne treba dati, prvo onima kojima je potrebniji i koji nisu u stanju da rade?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com