EkonomijaPolitika

Koridor spaja Niš i Pirot

„Sa ovom saobraćajnicom smo bliži nego ikada do sada tako da možemo da planiramo puno novih stvari. Sada se brže stiže do bilo kog mesta iz Niša na jugu zemlje. Zajednički nastup lokalnih samouprava sa juga Srbije može obeležiti naredni period. To znači da možemo da računamo i na još značajnije investicije koje će povezati više gradova u ovom delu zemlje”, istako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji se tokom vikenda sreo sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem na novootvorenom kraku Koridora 10, koji je, prema njihovim rečima sada još više povezao Niš i Pirot.

„Osim toga, sada nam se ukazuje i mogućnost zajedničkog nastupa na drugim tržištima. Zaista, ovakvi projekti su nešto što raduje sve građane i mislim da smo dugo čekali i dočekali ovaj trenutak“, dodao  je  Bulatović.

Izgradnja autoputa ima nemerljiv značaj i za Pirot, kaže gradonačelnik Vladan Vasić.

„Izašli smo na Koridor koji spaja Evropu i Aziju, a u toku njegove izgradnje bilo je velikih investicija i u Pirotu. To je povoljno uticalo na ekonomiju grada, mnogo firmi i građevinskih radnika je našlo posao na Koridoru 10, a očekujem velike efekte i tokom eksploatacije Koridora. Tu su naplatne rampe, stanice, benzinske pumpe, moteli u kojima će raditi Piroćanci, povećati se tranzit, a ono što je najbitnije postaćemo aktraktivnije mesto za investicije”, kazao je Vasić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com