Zdravlje

“KORAK ISPRED I U SUSRET PACIJENTIMA”: Klinika za ortopediju pripremila brošure za pacijente

Kako bi što bliže upoznali pacijente koji se pripremaju za neku od hirurških, ortopedskih intervencija, odnosno one, koji su već operisani i očekuje ih period rehabilitacije, ali i kako bi bar pokušali da ih opuste i oslobode straha od operativnog lečenja, lekari Klinike za ortopediju niškog Univerzitetskog kliničkog centra, osmislili su brošure, u kojima je sve do detalja opisano, šta i kako raditi i kako se ponašati u određenim situacijama, kod određenih povreda.

Prema njihovim rečima, brošure u kojima su sve pojedinosti, tekstualno i u ilustracijama objašnjene do detalja, biće od izuzetnog značaja i za lekare i za njihove pacijente.

“Ove brošure namenjene su bolesnicima koji se pripremaju za određene hirurške intervencije i daju im osnovne podatke o njihovom problemu, pripremi svog doma i okruženja za period nakon operacije, hirurškoj intervenciji koja ih očekuje i neposrednom postoperativnom toku i rehabilitaciji u toku boravka na Klinici za ortopediju i traumatologiju”, ističe profesor dr Ivan Micić, rukovodilac OJ Klinika za ortopediju.

Takođe, posebna brošura, slikovito objašnjava upotrebu pomagala za hod u neposrednom postoperativnom toku i u različitim životnim situacijama nakon izlaska iz bolnice, dodaje Micić.

Kako bi maksimalno izašli u susret svim pacijentima i učinili im dostupnim ovaj edukativni materijal, uz dogovor i odobrenje Uprave UKC Niš, brošure će u elektronskom obliku biti objavljene na zvaničnom sajtu ove zdravstvene ustanove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

12 Komentara

  1. O kakvim brosurama pricate.sredite ortopedsku traumatolosku kliniku.na toj klinici je bazakonje i korupcija.Rukovodilac dr micic,neka sredi listu cekanja vestackih zglobova.Neka se pozabavi negom pacijenata.Zasto neko ne obidje kliniku da vidi pravo stanje klinike.Ni jedan generalni direktor ne zeli da se pozabavi ortopedskom klinikom.

    1. Bravo za komentar, Klinika je uzas, a lista cekanja izvor korupcije za micica i njegove poltrone. Covek nesposoban ni za struku ni rukovodjenje.

  2. Dali ima neka brosura, kako i na koii nacin dati mito doktorima, to bi najvise, koristilo, pacijentima….

  3. ljubicasta brosura ljubicasta novcanica.zuta brosura zuta novcanica laksa operacija.a gde je pecat?a gde je zelena brosura?nema zelene novcanice?

  4. Brosure u bojama.sve vesele boje.direktore a koje su vam velicine ove brosure.da li se poklapaju sa velicinom novcanica po bojama?

    1. Ortopedska klinika je u teskom stanju.Potreban je neko ko ce da vodi kliniku da se posveti klinici.ova klinika pokriva veliki rejon.

  5. Dobro znamo kako se operišu pacijenti albanske nacionalnosti na datoj klinici. Da li će i za brosure biti tarifa kao i za veštačke zglobove?

  6. Da li i za brošure postoji tarifa kao i za veštačke zglobove? Da li cena ide po bojama?

  7. Evropske brosure.zna disa boje.ovo je pravi ulazak u evropsku uniju.menjaju se novcsnice mislim boje

    1. Nazalost ovo je tuzna istina.Neko se zavitlava pravi brosure po bojama.ljubicasta zuta.Postenije je da skupi pacijente i organizuje im predavanje na fakultetu sa studentima.Pravi sprdnju sa narodom.Pacijenti trpe bolove danima mesecima,niko nista.

  8. Ta Klinika je nekad bila jedna od najeminentnijih Ustanova u Srbiji i u svetu prepoznatljiva zbog prof. Mitkovica. Neko je hteo da unisti ovu vaznu Ustanovu pa su postavili Golubovica da je vodi. Golubovic je smenjen pa su postavili cuvenog prof Micica da je overi. NapreDNO nema sta.

  9. Od juna meseca mi se odlaže operacija ligamenata i meniskusa , ligamenti pokidani , meniskus prso , ne može preko leta zbog vrućina ,kasnije su novi klinicki stavili pod kovid da bi pacijenti čekali , na kraju zbog bolova platio privatno operaviju meniskusa malo da bude lakše jer se otežano krećem ,i posle operacije pošto su mnogo pokidani ligamenti , a za ligamente nisam imao para jer je privatno papreno , privatno ne postoji kovid , sve može za pare , sramota da stave novi klinički u kovid i zvrndi prazan 😡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com