Društvo

“Koraci” – Muzika je lepak koji nas drži na okupu i u karantinu

Vokalni sastav “Koraci” iz Niša, poslao je važnu poruku pesmom koju su objavili na svom Jutjub kanalu. Članovi sastava kažu da iako je karantin promenio način života, ne treba klonuti duhom.

Ovi mladi i talentovani ljudi snimili su obradu pesme “Zavoli” i napravili zanimljiv spot koji šalje pozitivnu energiju.

“Pokušali smo da vam, potpuno amaterski, snimano našim telefonima koji podrhtavaju, ali potpuno iskreno, od srca, probudimo tu treperavu snagu da zajedno prebrodimo ovaj period”, kažu oni.

Ime vokalnog sastava “Koraci” upućuje upravo na moto ovog sastava koji glasi – korak po korak. Numerom koju su obradili šalju još jednu poruku koja se najbolje prenosi pesmom.

“Svet ovih dana gubi stare boje i dobija neke nove. Nadamo se da u svima vama treperi još dovoljno snage da se vidi i iza zida koji nam trenutno ograničava pogled. Muzika je, u svakom kriznom periodu, uvek bila onaj lepak koji nas drži na okupu”, poručuju.

Vokalni sastav “Koraci” osnovan je 2011. godine u Nišu, povodom prvog memorijalnog koncerta posvećenom flautisti Filipu Čavari. Sastav se tokom godina menjao. Umetnički rukovodilac vokalne grupe “Koraci” je Mila Pužić. Članovi su: Sara Ristić, Andrijana Stojanović, Aleksandra Krstić, Pavle Ranđelović, Đorđe Marković i Teodora Veškovac. Okupljeni oko početne ideje i želje da se održi jedno sećanje, danas su ciljevi ovog sastava upućeni ka lepoj muzici kao univerzalnom jeziku i realizaciji sećanja.

Pesma “Zavoli” objavljena je pre nekoliko dana na YouTube kanalu Vokalnog sastava “Koraci”. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com