Društvo

Kopnena vojska oduševila najmlađe Nišlije

Pripadnici kopnene vojske Srbije obeležili su svoj dan i prikazali niz aktivnosti na pet lokacija u gradu. Borilačke veštine, rukovanje hladnim oružjem, prikaz borbenih vozila i bespilotnih letelica samo su deo onoga što su nišlije danas videle od širokog opusa jedinica Kopnene vojske.

borilacke-vestine
DAN KOPNENE VOJSKE I PEŠADIJE

Parkovi u centralnom gradskom jezgru, nišavski kej, Tvrđava, Čair, park Svetog Save i Trg kralja Milana danas su bili centar okupljanja pripadnika Vojske Srbije koja je obeležila Dan kopnene vojske i Dan roda pešadije.

Pripadnici vojske pokazali su svoju spremnost demonstriranjem odbrane i borilačkih veština, prikazivanjem oprema i ratnog naoružanja u kome su posebno uživale najmlađe Nišlije.

decko

Vanja koji ima sedam godina čiji su i deka i tata vojnici kaže da voli ratne igrice pa tako doživljava i penjanje na tenkovima.

„Sve mi se dopada, posebno borbena vozila. Ušao u sam u kabinu od jednog i video volan koji okeće i kameru koja sa svih strana snima šta se napolju dešava. Ima ulaz i od pozadi i ogroman je“ rekao je uzbuđeni dečak.

devojcica

U gomili dece koja su danas bila na Trgu kralja Milana, našla se i jedna devojčica koju je takođe fascinirao tenk.

„Videla sam borilačke veštine, kamione, slušala prvi ansambl. Penjala sam se na tenk i slikala se na njemu, a to mi je i najzanimljivije“, kazala je jedanaestogodišnja Sofija.

16

Oprema rečnih jedinica, tenkovi, hamer vozila i sistem za detekciju pogodaka, kao i bespilotne letelice deo su programa kojim se Vojska Srbije još jednom približila građanima i pokazala im čime se sve bavi.

Borilačke veštine

Svečanost je upriličio i vojni orkestar.

6

Inače, Dan Kopnene vojske obeležava se u znak sećanja na 16. novembar 1914. godine kada je počela jedna od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu – Kolubarska bitka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com