Lica Niša

Kontejneri pretrpani, a stari dušeci krase niške ulice

Smeće na ulicama Niša  nažalost više i nije tako retka pojava. Sve više građana skrenulo je pažnju na ovo neodgovorno ponašanje, jer  neki idu toliko daleko da se na ulicama može sresti i kabasti otpad, poput delova starog nameštaja.

 

Umesto urednog prostora ukrašenog cvećem i drvećem, glavni ukras Hilandarske 21 postali su svakodnevno pretrpani kontejneri ispred zgrade. Ljudi su bacali različite vrste otpada, od drvenih gajbi do oronulih dušeka za krevete.

Stanarka zgrade u ovoj ulici požalila se da je jednom prilikom zatekla bačen otpad na haubi svog automobila.

“Ispred zgrade se neprekidno nalazi deponija smeća, veoma često se osim uobičajenog đubreta može videti i kabasti otpad. Dobili smo još dva kontejnera, ali to očigledno nije dovoljno. Nedavno izgrađena zgrada pored naše nema svoj kontejner, pa se u našim kontejnerima često može naći i  komšijsko smeće ” , požalila se stanarka zgrade.

Povodom rešavanja ovog problema, stanari su se obraćali Komunalnog miliciji i JKP “Mediana”, međutim deponija u Hilandarskoj 21 je i nakon toga  istrajala.

Ovim povodom podsećamo građane da postoji akcija JKP “Mediane” koja se odnosi upravo na prikupljanje i odvoženje  kabastog otpada, koje je besplatno. Akcija traje do 15. novembra 2021. godine, a usluga se može zakazati pozivom na broj 018/250-125.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com