Politika

Konstituisan novi saziv parlamenta: Miletić već tradicionalno u nošnji

Niš ima sedam poslaničkih mesta kada je u pitanju vladajuća stranka i partije iz koalicije

U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika. Mandatari su položili zakletvu, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta.

Već tradicionalno na prvo zasedanje Milija Miletić, narodni poslanik iz Svrljiga dolazi u narodnoj nošnji. Narodni poslanici to pozdravljaju a jednom prilikom ga je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio što u skupštinskoj klupi sedi u narodnoj nošnji.

U prošlom sazivu na prvu sednici u nošnji je došao i tadašnji narodni poslanik iz Niša Milan Lapčević, što je javnost Niša i tada pozdravila.

Sednica Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu bila verifikacija mandata poslanika, počela je, tradicionalno, intoniranenjm himne. Ovom sednicom predsedavala je najstarija poslanica u sazivu Smilja Tišma inače iz Socijalističke partije Srbije.

Predsedavajuća je konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem RIК-a čime je potvrđen mandat poslanicima.

Poslanici su potpisali zakletvu i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću.

Zakletva koju su položili poslanici glasi:

“Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!”

Niš ima sedam narodnih poslanika koji dolaze iz vladajuće stranke sa koalicionim partnerima: Miloš Banđur (SNS), Svetlana Milijić (SNS), Jeftić Branković Sanja (SDP), Maričić Vladica (SNS), Stošić, Hadži Milorad (PUPS), Vasiljević Bratimir (SNS) i Žarić Kovačević Jelena (SNS).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nažalost 250 neradnika biće na državni kazan, primaće dnevnice, ješće u skupštinski restoran za male pare, voziće se sdržavnim kolima, primaće skupštinsku platu a neće ništa da urade za narod. Gledaće samo da završe svoje privatne poslove u toku skupštinskog zasedanja i da još više se obogate. I za takve je narod glasao! Pa bolje u rudnik da idu da kopaju rudu i da zarade skupštinsku dnevnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com