Sport

Konstantin i Nais ponovo bez sreće

Dok su košarkaši Konstantina i vaterpolisti Naisa ponovo ostali “kratkih rukava”, košarkašice Studenta popravljaju svoju igru. Radnički je bio ravnopravni protivnik aktuelnom šampionu, a niški odbojkaši će, nakon međunarodne utakmice, nastaviti takmičenje u domaćoj ligi u sredu protiv Partizana.

Potpuno ujednačen odnos snaga, triler završnica i ponovni manjak sreće za košarkaše Konstantina. I dalje bez pobede, ali sa možda i najboljom igrom ove sezone, poraženi su nakon produžetka sa 76:81 od OKK Beograd. Nakon ujednačene borbe tokom celog meča, u poslednjem minutu Nišlije su imale vođstvo od tri poena, ali Čomagić izjednačava, a nakon njega slede dva promašaja domaće ekipe. I u dodatnih pet minuta tim trenera Simića čuva minimalnu prednost, ali trojka Manojlovića i dva slobodna bacanja donose pobedu gostujućoj ekipi. Sledećeg vikenda, niški košarkaši gostovaće kruševačkom Napretku koji je ove nedelje iznenadio Dinamik, jednu od najboljih ekipa jesenjeg dela prvenstva.

Studentkinje su opet na pobedničkom koloseku, a to su dokazale sigurnom pobedom nad kragujevačkom Šumadijom koju su i prestigle na tabeli. Od samog početka su Nišlijke bile sigurne i povele, a nadmoć su posebno prikazale u drugom periodu koji su dobila sa 28:11. U nastavku su samo povećavale prednost i na kraju zasluženo slavile sa 79:51. Tim je vodila Dragana Nikolić sa 27 ubačenih poena. Nakon 10 odigranih utakmica niške košarkašice nalaze se na 9. mestu, a u sledećem kolu gostovaće trećeplasiranoj Crvenoj zvezdi.

Vaterpolisti Naisa i dalje su bez pobede u gostima. Ovog puta, nakon prvog poluvremena vodili su sa dva gola razlike, ali se u trećoj deonici desio pad u igri, što je ekipa Starog Grada znala da iskoristi i dobije sa 6:2. U poslednjem delu rutinski su povećali prednost i pobedili sa 16:12. U poslednjem meču pred pauzu, Nišlije će dočekati prvoplasiranu ekipu Banjica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com