Obrazovanje

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara

Za mesto u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi boriće se mnogi učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola. Status učenika i kadeta vojnih škola steći će najbolji među onima koji ispune zahteve selekcije. Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvanične naloge Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na društvenim mrežama, gde će 15. februara 2021. zvanično biti objavljeni uslovi konkursa.

Interesovanje mladih za karijeru u sistemu odbrane, pored patriotizma koji predstavlja moralni temelj vojne profesije, zasnovano je i na mnoštvu prilika za usavršavanje i napredovanje koje se budućim podoficirima i oficirima nude.

Diplome koje će budući učenici i kadeti posle školovanja steći prva su, ali ne i jedina svedočanstva profesionalnih kompetencija koja će stajati u njihovim biografijama. Osnovni komandnoštabni kurs, Komandnoštabno i Generalštabno usavršavanje, Visoke studije bezbednosti i odbrane, master i doktorske studije na Univerzitetu odbrane, brojni kursevi i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, obogatiće fond znanja starešina Vojske Srbije i omogućiti im da tokom službe zauzmu i neka od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane.

Foto: http://www.mod.gov.rs

Diploma Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA priznate su i prepoznate u sistemu visokog školstva Republike Srbije, što otvara vrata daljem školovanju i usavršavanjima i na civilnim univerzitetima.

Školovanje u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj gimnaziji je besplatno. Učenicima i kadetima obezbeđen je besplatan komforan smeštaj, kvalitetna ishrana, vrhunska zdravstvena zaštita, udžbenici i moderna nastavna sredstva, sportski centri i tereni, multimedijalni kabineti, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja.

Vojne škole omogućavaju mladima, ne samo da stiču obrazovanje, vojne veštine i razvijaju fizičku snagu, nego i da se bave zanimljivim hobijima, druže se sa vršnjacima, zabavljaju se i putuju kako bi postali ne samo kvalitetni oficiri i podoficiri, već i svestrani članovi društva.

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvanične naloge Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na društvenim mrežama, gde će 15. februara 2021. zvanično biti objavljeni uslovi konkursa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com