Promo

Konkurs za stručne obuke za mlade, nezaposlene i vulnerabilne kategorije građana

U Regionalnoj privrednoj komori Niš 17. juna sa početkom u 11 sati, nevladina organizacija ENECA iz Niša će organizovati prezentaciju komponente „stručna praksa” projekta Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji.

Ovaj trogodišnji projekat koji sprovode CARE International i njene partnerske organizacije NEXUS iz Vranja i ENECA iz Niša pokrenut je u novembru 2020. godine, kroz donatorska sredstva Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i američke dobrotvorne organizacije LDS. Cilj projekta je povećanje kapaciteta ranjivih grupa stanovništva u jugoistočnoj Srbiji da prepoznaju mogućnosti za socijalno-ekonomsku inkluziju u svom matičnom regionu i kritičnije preispitaju svoje mogućnosti za emigraciju u razvijene zemlje.

U okviru prezentacije projekta govoriće se o dosadašnjim rezultatima projekta, primerima dobre prakse dosadašnjih korisnika projekta i predstaviti novi konkurs za stručnu praksu za zainteresovane poslodavce i nezaposlena lica, kao i mogućnosti za stručne obuke za mlade, nezaposlene i i vulnerabilne kategorije građana u Pčinjskom, Jablaničkom, Nišavskom, Pirotskom, Borskom i Zaječarskom okrugu. Na kraju sastanka će biti odvojeno i vreme za diskusiju.

Na događaju će govoriti predsednik Regionalne privredne komore Niš, Aleksandar Milićević, rukovoditeljka projekta Vesna Jovanović iz organizacije CARE International, Milivoje Jovanović iz organizacije ENECA kao i korisnici/e projekta.

Svi detalji o konkursu i samom projektu dostupni su na sajtu organizacije ENECA: www.eneca.org.rs

Osoba za kontakt: Milivoje Jovanović, ENECA
+381 60 500 6017, 62 528 228,
ENECA Niš, Nade Tomić 16/1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com