Društvo

KONKURS ZA STIPENDIJE ZA MLADE NAUČNICE

Mlade žene koje se bave naučnoistraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka mogu da konkurišu za nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa L’Oréal – UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal – UNESCO For Women in Science). Konkurs za 2019. godinu je u toku i traje do 31. marta, a u sklopu novog ciklusa ovog programa biće dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za stipendije „Za žene u nauci“ mogu da konkurišu naučnice koje se bave istraživanjima u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i upisane su na doktorske studije ili su ih već završile. Detaljne informacije o tome kako se prijaviti, uključujući prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2019. godinu, moguće je naći na internet adresi www.zeneunauci.co.rs

Program nacionalnih stipendija, deo je velikog globalnog programa L’Oréal – UNESCO „Za žene u nauci“ koji uključuje različite vidove podrške i afirmacije uloge žena istraživača i njihovog doprinosa naučnom napretku. Trenutno postoji u više od 50 zemalja širom sveta, a u Srbiji je pokrenut 2010. godine i realizuje se u partnerstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalne Komisije za UNESKO i kompanije L’Oreal Balkan.

Ove stipendije se dodeljuju svake godine imaju za cilj dalje naučno i profesionalno usavršavanje mladih naučnica. One ujedno predstavljaju i vid podrške ovim talentovanim i posvećenim ženama da, u trenutku koji je možda preloman za njihovu naučnu karijeru, unaprede svoj naučno istraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji. Učešćem u ovom programu mladim naučnicama je takođe omogućen pristup međunarodnoj zajednici žena u nauci.

Stipendistkinje će proglašene na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u Beogradu tokom jeseni 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com