DruštvoEkonomija

Konkurs za prodaju socijalnih stanova u Nišu za desetak dana, za izdavanje za dvadesetak

Konkurs za prodaju 90 socijalnih stanova u niškom naselju Duvaništu biće raspisan u narednih desetak dana, a za dvadesetak dana uslediće konkurs za izdavanje 16 stanova na istoj lokaciji, najavio je danas direktor Gradske stambene agencije u Nišu Vladan Stojanović.

Prema njegovim rečima, stanovi u Ulici Majakovskog u Duvaništu biće prodavani po ceni od 755 evra po kvadratu bez PDV-a, odnosno po ceni od 830,5 evra sa PDV-om.

Zakupci će, dodao je, plaćati kvadrat 1,62 evra po kvadratu, a oni koji redovno izmiruju svoje račune imaće dodatnih pet odsto popusta.

„Konurs će biti objavljen na sajtu Gradske stambene agencije, gradskom sajtu i u sredstvima informisanja. Zainteresovani će imati rok od 30 dana da se prijave“, istakao je Stojanović prilikom obilaska zgrade.

Kazao je da su stanovi kvadrature od 40 do 82 kvadrata, a najviše ih je veličine od 52 do 63 kvadrata.

„Stanovi su kompletno završeni i radi se na njihovom priključku na elektro mrežu. Do avgusta ili septembra biće useljeni, jer je potrebno vremena da kupci završe proceduru oko stambenih kredita. Neke banke to rade brže a neke sporije“, izjavio je Stojanović.

Podsetio je da su temelji zgrade postavljeni pre dve godine i da su radovi prema prvobitnom planu trebalo da budu završeni za 18 meseci, ali su produženi za šest meseci zbog epidemije korona virusa. Prema Stojanovićevim rečima, Gradska stambena agencija krenula je već sa projektovanjem novih socijalnih stanova na gradskom zemljištu na Ledenoj steni, u Ulici Petra Ranđelovića.

„Na toj lokaciji biće građene četiri lamele sa 160 do 180 stanova. Biće to veći objekat od ovog u Duvaništu. Ovde smo završili gradnju 6.000 kvadrata stambenog prostora, a tamo planiramo gradnju 8.000 do 9.000 kvadrata“, rekao je Stojanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je podsetila da je Gradska stambena agencija u Duvaništu do sada izgradila ukupno devet lamela sa nešto više od 350 stanova. Najavila je i mogućnost završetka stanova za mlade naučnike čija je gradnja počela pre više od jedne decenije u Ulici Branka Krsmanovića. Dodala je da su predstavnici lokalne samouprave razgovarali sa fondacijom niškog Univerziteta koja je započela gradnju stanova, da grad preuzme taj objekat.

foto: B.Lj.

Fondacija će o svom trošku napraviti presek stanja da bi videli koliko je para neophodno za završetak. Ukoliko Univerzitet, dodala je Sotirovski, ne bude zainteresovan za završetak radova zajedno sa gradom, grad će potražiti način da zgradu kupi ili preuzme kako bi je završio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Po toj ceni je moglo da se kupi novogradnja na boljim lokacijama doduse u izgradnji. Ali posto se razgrabi, u izgradnji jedino mozes da kupis. Jedina razlika je sto su ovo gotovi stanovi pa je zbog toga cena niza mada taj investitor prodavao po toj ceni u izgradnji kao sto rekoh.
    Socijalni stanovi bi trebalo da kostaju kvadrat max 600 eura ovako ne znam sta je ovde socijalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button