Kultura

Konkurs za nagradu “Mali cvet” za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade

Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Mali cvet“, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2018. godini, biće dodeljena u toku 2019. godine.

“U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2018. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično”, poručuju iz NKC-a.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2019. godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila 2019. godine, na dan Svetski dan knjige.

“Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 31. decembra 2018. godine, pošalju 4 primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove”, poručuju organizatori.

Knjige slati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).

Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš, a organizator je Niški kulturni centar. Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com