Kultura

Кonkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Tokom 2021. godine, peti put će biti dodeljena Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Maleni cvet”, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini.

Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš, a organizator je Niški kulturni centar. Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

„U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2020. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično. Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2021. godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila ili maja 2021. godine“, saopštio je Niški kulturni centar.

Učesnici konkursa potrebno je da najkasnije do 31. decembra 2020. godine, pošalju 4 primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove.

Кnjige slati na adresu: NКC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).

Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button