Kultura

Konkurs za nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade „MALENI CVET”

Tokom 2024. godine biće dodeljena Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod nazivom „Maleni cvet”. Nagrada se uručuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, a koja je objavljena na srpskom jeziku u 2023. godini. Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Niš, a organizator je Niški kulturni centar.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2024. godine. Izdavači i autori koji žele da učestvuju u konkursu treba da, najkasnije do 31. decembra 2023. godine, pošalju četiri primerka objavljenih knjiga. Knjige slati na adresu Niškog Kulturnog Centra.

Nagrada Maleni cvet sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri čine profesorka književnosti za decu dr Danijela Kostadinović, prozni i dečiji pisac Srđan V. Tešin, profesorka književnosti za decu dr Milica Aleksić. U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade. U obzir se neće uzimati ponovljena izdanjaizdanja objavljena ranijih godinaizboriantologije i slično.

Za dodatne informacije, zainteresovani se mogu javiti putem brojeva telefona: (018) 595-055 / 595-740 ili putem imejl adrese: niskikulturnicentar@gmail.com.

Piše: Andrijana Popović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com