Društvo

Konkurs za medijske projekte u Nišu početkom marta

Grad Niš raspisaće konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja početkom marta, a medijski projekti biće sufinansirani iz budžeta grada sa 54 miliona dinara, izjavio je danas sekretar gradskog Sekretarijata za kulturu i informisanje Nebojša Stevanović.

On je rekao da će 49 miliona dinara biti isplaćeno pravnim licima koja proizvode medijske sadržaje a pet miliona dinara nevladinim organizacijama.

“Zajedno sa Departmanom za komunikologiju i žurnalistiku napravili smo predloge medijskih sadržaja od javnog interesa za koje će se raspisati konkurs. Trudili smo da obuhvatimo sve teme koje su od značaja za gradjane, ali smo otvoreni i za nove predloge”, kazao je Stevanović na javnoj raspravi “U susret medijskom konkursu grada Niša za 2018”.

On je kazao da je najveći problem sekretarijata od uvodjenja projektnog finansiranja medija izbor članova komisije koja ocenjuje medijske projekte i to zbog toga što ne postoje kriterijumi za izbor članova komisije.

“Za izbor članova različitih Upravnih i Nadzornih odbora postoje i te kako precizne instrukcije ali za nešto ovako delikatno i važno ne postoje kriterijumi ni u zakonu ni u Pravilniku za sufinansiranje projekata”, istakao je Stevanović.

Novinar Milorad Doderović je predložio da u komisijama koje ocenjuju medijske projekte ne budu birani ljudi iz gradova i mesta koji su raspisali konkurs, kao ni oni novinari koji su sami sebe predložili kao medijske stručnjake.

Šefica Odseka za kulturu i informisanje u Sekretarijatu za kulturu i informisanje grada Niša Pavlina Mihajlenko kazala je da je predlog novinara o pošovanju odluka Saveta za štampu prilikom konkurisanja “na mestu”, ali da Sekretarijat ne može ništa da učini po tom pitanju dok Zakon o javnom informisanju i medijima ne bude promenjen.

“Mi šaljemo predloge za izmenu Zakona i pravilnika kad god se organizuju javne rasprave, ali se godinama ne menja ni Zakon ni pravilnik”, izjavila je Mihajlenko.

Grad Niš izdvojio je prošle godine za sufinansiranje medijskih projekata 20,5 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com