Društvo

Konkurs za kupovinu stanova u Majakovskog za 45 dana!

Konkurs za kupovinu stanova u lamelama 5 i 6 u ulici Majakovskog u Duvaništu biće raspisan za 45 dana, rekao je prilikom obilaska radova na parternom uređenju gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Prema njegovim rečima, od 72 stana, na tržištu će se naći 52, ostali će se izdavati. Stanovi su izgrađeni sredstvima Grada Niša i Republike Srbije u iznosu od oko 160 miliona dinara.

Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da se čeka završetak parternog uređenja kako bi zgrade mogle da dobiju upotrebnu dozvolu. Inače, neki od uslova za kupovinu stana na ovoj adresi su da potencijalni kupci nemaju nepokretnosti u vlasništvu, da imaju prebivalište u Nišu i dr.

Cena kvadratnog metra stana je 634 e bez PDV-a. Cena za izdavanje kretaće se od 1-1,20 E po kvadratu, ali će krajnju reč dati nadležno ministarstvo u skladu sa odredbama Zakona o socijalnom stanovanju.

Kako je ranije najavljeno, za one stanovnike Mramora čije su kuće stradale od klizišta, a koji ispunavaju uslove, propisane od strane nadležne Komisije, u ovim lamelama biće opredeljeni stanovi.

Očekuje se da ovakvu odluku potvrdi i Skupština grada Niša na narednom zasedanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com