Kultura

Konkurs za kratku priču na slobodnu temu “Zavrti točak 4”

Rotary klub “Niš – Medijana” raspisao je konkurs za kratku priču na slobodnu temu, s ciljem da mnogim neafirmisanim autorima pomognu da se pojave na književnoj sceni, čitaocima da ih upoznaju kroz formu kratke priče i da na ovaj način, kako navode, širie rotari ideologiju i ciljeve kojima služe.

 

 

“Godina na izmaku ostaće definitivno upamćena u istoriji čovečanstva kao godina pandemije i velikih tranzicija u našim životima. Pored svih poteškoća koje joj se prepisuju korisno bi bilo da u svemu tome prepoznamo i dobre strane. Tokom 2020.godine bili smo posvećeniji porodici, sami sebi i imali smo dovoljno vremena da se vratimo književnom svetu. Mnogi su čitali, a neki su se odvažili i u književnom stvaralaštvu”, kažu u Rotari klubu “Niš – Medijana”.

Nakon tri uspešno realizovana konkursa u organizaciji Rotari kluba “Niš – Medijana” od ove godine akcija dobija distriktni karakter uključenjem u rad žirija književnika iz njihovog rotarija:

Snežana Miladinović Lekan iz RK Beograd – Čukarica

Nada Aničić Crljenica RK Beograd

Nedeljko Terzić iz Sremske Mitrovice.

Konkurs je vidljiv na sajtu RK Nis-Medijana i na sajtu Konkursi regiona .

Uslovi konkursa:

  1. Na konkurs slati neobjavljene priče dužine od 3 do 5 A4 stranica na srpskom jeziku;
  2. Tekst slati u elektronskoj formi (Word – font Arial, veličina slova 12) sa naslovom    priče, imenom i prezimenom autora, kratkom biografijom i kontakt podacima, na mejl adresu: zavrtitocak4@gmail.com;
  3. Autor može poslati samo jednu priču;
  4. Najbolje priče biće objavljene u zbirci pod nazivom “Zavrti točak 4”. Autori objavljenih radova dobijaju po jedan primerak navedene knjige;
  5. Krajnji rok za slanje radova je 20. januar 2021. godine;
  6. Rezultati će biti objavljeni na sajtu Rotari kluba “Niš-Medijana” (rotaryclub.rs) 1. marta 2021. godine;
  7. Konkurs i rezultati konkursa se objavljuju na sajtu konkursiregiona.net

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com