Kultura

Кonkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Početkom sledeće godine biće dodeljena 52. nagrada za poeziju “Branko Miljković”. Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, a organizator je Niški kulturni centar. Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno tokom februara ili marta 2023, a svečani čin dodele će uslediti tokom aprila 2023. godine u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada se sastoji od povelje, statuete i novčanog iznosa.

U konkurenciju za ovu uglednu nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2022. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično.

Branko Miljković čita poeziju, 1959. (Foto: anonim)

“Molimo izdavače ili autore da nam najkasnije do 31. decembra 2022. godine, pošalju 3 (tri) primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove da budu u konkurenciji za nagradu. Кnjige se ne vraćaju”, saopštio je Niški kulturni centar.

Кnjige slati na adresu: NКC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Branko Miljković“).

Informacije na telefon (018) 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com