Kultura

Кonkurs za književnu nagradu „Branko Miljković”

Početkom naredne godine biće dodeljena po 49. put ugledna nagrada za poeziju BRANКO MILJКOVIĆ. Nagradu dodeljuje Grad Niš, a organizator je Niški kulturni centar.

Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno tokom marta 2020, a svečani čin dodele će uslediti tokom aprila ili maja 2020. godine u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada se sastoji od povelje, statuete i novčanog iznosa, saopštio je žiri za nagradu “Branko Miljković.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2019. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično.

“Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine, pošalju 3 primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove da budu u konkurenciji za nagradu”, ističe se u saopštenju Niškog kulturnog centra.

Кnjige slati na adresu: NКC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Branko Miljković”).

Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com