Kultura

Konkurs za gradsku književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša i Grad Niš u saradnji sa Niškim kulturnim centrom raspisuju Konkurs za gradsku književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za najbolji književni rukopis napisan na srpskom jeziku.

Konkurs gradske književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“ otvoren je od 30. oktobra zaključno do ponoći 30. novembra 2021. godine. Književni stvaraoci iz Srbije i inostranstva mogu da konkurišu slanjem neobjavljenog književnog rukopisa knjige proze, poezije ili drame u elektronskoj formi na adresi Društva: konkurs@drustvoknjizevnika.com

Dokument sa književnim delom, napisanim ćiriličnim ili latiničnim pismom, uz obavezne dijakritike, slati isključivo u vord formatu. Poželjno je da isti dokument sadrži i kontakt podatake, biografiju sa fotografijom i bibliografskim podacima.

Ova književna nagrada čuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, a od 2019. godine odlukom Skupštine Grada Niša postaje zvanična gradska književna nagrada. Sastoji se od povelje i objavljene knjige laureata.

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora rukopisa, ime dobitnika nagrade biće objavljeno 3. aprila 2023. godine na datum kad je rođen Slaviša Nikolin Živković.

Pojedini delovi iz prispelih, a nenagrađenih rukopisa, predlogom žirija i uz pristanak stvaraoca, mogu biti objavljeni u književnoj periodici.

Dosadašnji laureati ove književne nagrade su Zoran Pešić Sigma, Stana Dinić Skočajić, Miloš Grozdanović, Dragan J. Ristić i Vukosav Delibašić za rukopis „Povratak iz pakla“, novi roman koji će Društvo književnika predstaviti do kraja godine na svečanosti u Nišu, prilikom dodele Nagrade Slaviša Nikolin Živković za prethodnu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com