Ekonomija

Konkretne mere za pomoć poljoprivrednicima u ovoj godini

U Nišavskom upravnom okrugu održan je sastanak kome su prisustvovali načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, predstavnici lokalnih samouprava i poljoprivrednici. Načelnica Nišavskog okruga istakla je da Ministarstvo poljoprivrede ove godine priprema pogodnosti u vidu osiguranja za nihova gazdinstva.

 

Foto: P. V.

“Nešto što naši lokalne samouprave ističu kao veliki problem jesu sistemi za navodnjavanje, protivgradne stanice. Dobili smo informaciju da se sada rade automatizovane protivgradne stanice, što znači da narednih godina neće biti više problema ni sa strelcima, ni sa malim nadoknadama, jer će se to sve automatski raditi. A, takođe, poruka svim poljoprivrednicima je da na sajtu Ministarstva mogu da se informišu za koje sve namene mogu da se obrate, posebno kada su protivgradne mreže u pitanju ili sistemi za navodnjavanje”, rekla je Dragana Sotirovski.

Pomoćnik ministra poljoprivrede rekao je da su neki od problema na koje su poljoprivrednici ukazali i loša komunalna infrastruktura, ali i nedovoljno subvencija.

Foto: P. V.

“Ovo će biti godina voćarstva, konkretno proizvodnje i razvoja vina, vinogradarstva i rakije. Ovaj kraj je voćarski, ali ima i stočarstva koje je posrnulo. Zato ćemo imati konkretne mere u ovoj godini, a to su recimo 40 hiljada dinara za tovnog bika i tovnu kravu. Imamo i program koji je u najavi, a to je da ćemo u saradnji sa Mađarskom kompanijom imati sistem gde će naši poljoprivrednici moći da dobiju kvalitetna priplodna grla”, izjavio je Bogićević.

Poljoprivrednici su na sastanku imali priliku da iznesu sve svoje potrebe i probleme sa kojima se najčešće susreću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nemojte vise da nam pomazete vasa pomoc nas je dovela da nam je poloprivreda devastirana, a ljudi u agoniji i bez izlaznoj situaciji vasa pomoc je stetna jer je nestrucna i nadasve nepostena, samo mislite na svoje dzepove a nas ko sisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com