Društvo

Konjički klub “Čegar” sve posećniji zbog svog malog životinjskog carstva

Sa više od 1.400 članova Konjički klub “Čegar” u Niškoj Banji jedan je od najmasovnijih sportskih klubova u niškom kraju, ali osim što je najmasovniji sasvim sigurno je najposećniji jer ga mnogi ljudi tu dolaze ne zbog jahanja već zbog brojnih životinja koje se u njemu nalaze.

Deset konja, četrdesetak pasa, srndać, magarac, koza, ovce i zečevi, neobično je blago o kome na prostoru Konjičkog kluba „Čegar“ pored Niške Banje brinu tri generacije porodice Veljović iz Niša – Vladeta (73), njegov sin Aleksandar, unuka Dunja, unuk Milan i njegova devojka Mila Milosavljević.

Tri generacije Veljovića podelile su poslove u klubu tako da njegov sin i on brinu o konjima, unuk i njegova devojka o psima koji se nalaze u pansionu za pse, a najmladja Dunja (8) brine o mini zoološkom vrtu u kome su srndać, magarac, zečevi, koza i ovca.


Veljovići maltene žive u konjičkom klubu jer briga o velikom broju životinja zahteva danonoćni rad. Najstariji Veljović, Vladeta voli da kaže da danju radi, a noću razmišlja kako će da obezbedi dovoljno hrane za sve životinje.

„Za svakog konja potrebno je dnevno 15 kilograma sena i specijalne granulirane hrane, a za pse je potrebno 250 kilograma granulirane hrane mesečno i plus belo meso koje im je drugi obrok“, kazao je on.

Medju brojnim posetiocima KK “Čegar” našle su se juče i migrantske porodice koje su privremeno smeštene u Prihvatnom centru „Divljana“.

Za migrante iz Avganistana, Libije i ostalih zemalja to je bila jedinstvena prila da se upoznaju sa istorijom i tradicijom konjičkog sporta u Srbiji, ulozi, a najmlađi su imali priliku za jahanje, igru u zabavnom parku, obilazak zoološkog vrta i znamenitosti Niške Banje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com