Kultura

Koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH

U okviru turneje pijanistkinje Nade Kolundžije biće održana koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH zvuka, u Niškom kulturnom centru, 20. septembra, sa početkom od 20.00 časova.

Publika na koncertu će imati retku priliku da čuje akustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompoziciju za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura.

Koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH je mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), koji je proglašen Albumom godine 2017. Nagradu je dodelila revija Muzika klasika.
Izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku. Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd (maj 2017).

Uvodnu reč držaće muzikolog Ivana Miladinović Prica.

Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film, a muzičkim školama i radio stanicama pijanistkinja će pokloniti po primerak antologije.

Turneju je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja i SOKOJ.

Cena ulaznica 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere 200 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com