Kultura

Koncert „Pučinijevo nasleđe“ u Niškom kulturnom centru

Koncert "Pučinijevo nasleđe" se održava povodom stogodišnjice smrti jednog od najvećih kompozitora ,24. maja u Velikoj sali Niškog kulturnog centra od 20 časova.

Ulaz je slobodan.

Program:
Opera La rondine: Isidora Moles, sopran
Opera La rondine: „Chi il bel sogno di Doretta“ Isidora Moles, sopran
Opera Toska: „E lucevan le stelle“, Nikola Stamenković, tenor
Opera Boemi: „Si, mi chiamano Mimi“, Jelena Jovanović, sopran
Opera Boemi: „Quando men vo“ Isidora Moles, sopran
Opera Đani Skiki: aria Gianni Schicchi, Marko Milisavljević, bas-bariton
Opera Đani Skiki: „O mio babbino caro“ Isidora Moles, sopran
Opera Madam Baterflaj: „Addio fiorito asil“ Nikola Stamenković, tenor
Opera Madam Baterflaj:  „Che tua madre dovra“ Jelena Jovanović, sopran
Opera Edgar: „Questa amor, vergogna mia“, Marko Milisavljević, bas-bariton
Opera Boemi: kvartet „Addio dolce svegliare“, Isidora Moles, sopran , Jelena Jovanović, sopran, Nikola Stamenković, tenor, Marko Milisavljević, bas-bariton

Nikola Stamenković tenor, rođen je 21.05.2001. u Vranju.Osnovnu školu ,,Vuk Karadžic“ završio je 2016. kao i nižu Muzičku školu ,,Stevan Mokranjac“ u Vranju, odsek klavir i solo pevanje.

Svoje dalje obrazovanje nastavlja u srednjoj školi ,,Stanislav Binički“ u Leskovcu, odsek solo pevanja u klasi prof. Nade Jovanović.

Jelena Jovanović – sopran, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi u Nišu i Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Leskovcu, na odseku za solo pevanje i teoretskom odesku.

Sa 16 godina upisuje Fakultet umetnosti u Nišu na odseku za solo pevanje.

Diplomira i masterira sa najvišim ocenama.

Pored toga aktivno nastupa kao solista i kao član kamernih sastava.

U sezoni 2021/22 polaže audiciju za operski studio „Borislav Popović“ u Beogradu, gde sarađuje sa značajnim operskim umetnicima i dirigentima.

Trenutno je zaposlena kao profesor solo pevanja u Muzičkoj školi u Nišu.

Isidora Moles rođena je u Nišu, Srbija, počinje da uči muziku sa pet godina kroz klavir i flautu u nekoliko bugarskih i srpskih muzičkih škola.

Tokom razvoja svoje umetničke karijere u vizuelnim umetnostima, počinje privatne studije pevanja 2011. godine kod Tea Karkavalo, predavača na „Conservatiorio Santa Cecilia” u Rimu.

Od 2018. studira privatno kod vokalnog pedagoga Dragane Moles

Marko Milisavljević, bas – bariton, završio je master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Aleksandre Ristić kao student generacije.

Tokom školovanja učestvovao je na mnogim festivalima i takmičenjma na kojima je osvojio brojne nagrade. Pored nastupa na takmičenjima ima i veoma bogatu biografiju koncertnih aktivnosti.

Nastupao je i sarađivao sa mnogim dirigentima iz zemlje i inostranstva: Milena Injac, Zoran Stanisavljević, Suzana Kostić, Ivana Mirović, Dejan Savić, Luka Testa (Italija), Basem Akiki (Liban – Poljska), Fernando Hil Estrada (Ekvador), Kšištof Šiđiš (Poljska) i mnogi drugi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com