Kultura

Koncert Nemanje Egerića

„Impresija Miloja Milojevića i Kloda Debisija“

Niški pijanista Nemanja Egerić održaće solistički koncert 17. oktobra u sali Svetosavskog doma pri Sabornom hramu u Nišu, sa početkom u 19 časova. Ulaz je besplatan.

Koncert je podržan od strane Grada Niša, Pravoslavne Eparhije niške i NCPD “Branko”.

Nemanja Egerić je umetnik čije je glavno sredstvo izražavanja klavir. Značajniju pažnju privlači integralnim izvođenjem „Dvadeset pogleda na dete Isusa” Olivijea Mesijana što mu donosi niz umetničkih priznanja – Nagradu za najuspešniji koncert Galerije SANU, nagradu iz fondacije „Muzičke vizije Ivana Jevtića”, nagradu „Nevena Popović” za najznačajnije umetničko ostvarenje, dok ga 2022. godine Udruženje muzičkih umetnika Srbije odlikuje priznanjem za najboljeg mladog umetnika.

Takođe učestvovao je na domaćim i međunarodnim takmičenjima gde je osvajao brojne nagrade od kojih se izvdajaju: Laureat IV međunarodnog pijanističkog takmičenja ULjUS (2017), Prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Klavitas (2017), Laureat takmičenja za savremenu muziku ReConstruction 2 (2019), Druga nagrada na takmičenju savremene muzike INSAM u Sarajevu (2019).

Sa klavirom se netipično susreće u svojoj dvanaestoj godini. Muziku je počeo da istražuje kroz alternativne žanrove, Sound art i komponovanje, a u izvođenje klasične muzike se zaljubljuje tek pred kraj svojih redovnih studija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com