Društvo

Koncert na prostoru nekadašnje EI

Novi alternativni model kulturnog delovanja u Nišu pojavio se ove godine na inicijativu udruženja „Med Dobar“ koje je pokrenulo EI letnji klub na prostoru nekadašnje Elektronske industrije u Nišu. Klub će organizovati koncerte, izložbe, negovati kulturu i pružati priliku za promociju i afirmaciju nešto drugačijeg, alternativnog sadržaja u Nišu. Ideja je dobila podršku i Lokalne fondacije Niš na velikom Konkursu u 2022. godini, kao jedan od 14 odabranih predloga projekata.

U subotu, 6. avgusta od 21 sat, na programu je novi koncert kada će nastupiti bendovi „Straight Mickey and the Boyz“ i „Prljave sestre“

„Planiramo 10 koncerata različitih autorskih sastava, kao i pet tematskih izložba, koje bi poslužile, pored plasiranja kulturnih sadržaja koje Nišu nedostaju, da aktivira mlade ljude ka interesovanju za kulturu i rešavanje problema u zajednici, i u isto vreme da prenamenuje jednu danas zapuštenu a nekada industrijski značajnu lokaciju, prostor Elektronske industrije Niš“ poručuju organizatori.

Ulaz na koncert u subotu 6. avgusta je u vidu donacije od minimum 300 dinara, a novac će biti direktna podrška organizaciji budućih koncerata i događaja u EI letnjem klubu.

Lokalna fondacija Niš je na velikom javnom Konkursu koji je raspisan u maju ove godine podržala ukupno 14 ideja formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu. Računajući prethodna dva konkursa u 2021. godini, do sada je podržano 29 inicijativa građana koje doprinose poboljšanju, ulepšanju i unapređenju lokalne zajednice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com