Kultura

Koncert “Mostovi” – Povezivanje i saradnja mladih umetnika

Tri mlade umetnice, koje organizuju koncerte širom Srbije pod nazivom “Mostovi”, gostovaće u Nišu u utorak, 14. maja, u Svečanoj sali Gradske kuće, od 19.00 časova.

Trio čine Marijana Davinić – sopran, Vera Radisavljević – klavir i Anđela Janković – sopran, a na repertoaru će se naći dela Verdija, Mocarta, Donicetija, Pučinija, Hendla…

Gošća koncerta biće mlada solo pevačica Jelena Jovanović.

“S obzirom na to da mnogi umetnici nemaju prilike da se javno predstave i da međusobno sarađuju, ovo je prilika da kroz našu malu turneju zovemo naše koelge iz razlicitih gradova da budu gosti na koncertima. Što je prilika da se predstave lokalnoj publici, povežemo se i muziciramo zajedno”, kaže Marijana Davinić.

Biografije:

Plakat

Anđela Janković je rođena u Leskovcu, osnovne studije je završila u Skoplju, a master studije u Nišu. Trenutno radi kao profesor solo pevanja u Vranju.

Vera Radisavljević je pijanistkinja iz Niša, koja je završila osnovne i master studije u Nišu, ima iza sebe brojne nagrade kao pijanista, uspešno korepetira i radi kao profesor klavira u Trsteniku.

Marijana Davinić je iz Niša, zavrsila je osnovne i master studije u Nišu. Radi kao pedagog muzičke kulture i solo pevanja u Nišu i aktivno peva u produkcijama u Beogradu i Beču.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com